Știați că România este una dintre țările din Europa Centrală și de Est în care rata fumatului în timpul sarcinii și post-partum este ridicată? Consumul de tutun continuă sa fie unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri, cu cel mai mare impact asupra sănătății părințiilor, copiilor și în același timp asupra societății.

Este greu să renunți la viciul fumatului, însă este și mai trist atunci când indirect îți afectezi copilașul, chiar înainte de a veni pe lume. Atunci când mămica fumează, bebelușul este expus la substanțe nocive cum ar fi nicotina și monoxidul de carbon.  Porți un ghemotoc de fericire în burtica ta și îți dorești cu ardoare să renunți la fumat însă din diferite motive nu reușești? Programele Renunț în Doi și Împreună fără Fum, demarate și implementate de echipa din cadrul Departamentului de Sănătate Publică al UBB, Cluj-Napoca, condusă de Dr. Cristian Meghea, îți vin în ajutor. Participanții se pot înscrie doar la un singur program. Ambele programe sunt gratuite și au ca grup țintă cuplurile (partenerul poate alege să beneficieze și el de program). Dr. Cristian Meghea, Directorul Proiectului Renunț în Doi împreună cu o echipă de profesioniști, experți în consiliere îți vor sta alături, de la început până la final, oferind gratuit sfaturi, iar cu pași mici, prin efort și trudă, cu siguranță veți reuși să renunțați la consumul de tutun.

Programul Renunț în Doi

Proiectul Renunț în Doi oferă suport și consiliere specializată, de renunțare la fumat pentru cupluri, implicând activ și partenerii mămicilor dornice de a-și îmbunătăți sănătatea și de a oferi copilului lor cel mai bun început în viață.

Pentru mai multe informații despre programul Renunț în Doi, inclusiv detalii despre înscriere și beneficiile participării, vă invităm să accesați site-ul proiectului: Renunț în Doi.

Programul Împreună fără Fum

Proiectul Împreună fără Fum, dispune de o aplicație pentru telefoanele mobile cu sistem de operare android, asemănătoare unui consilier virtual. Aplicația mobilă Împreună fără Fum, este un instrument cât și o resursă utilă în limba română atât pentru partenerii dornici să acorde suport și sprijin constant partenerelor lor, pentru a renunța împreună la fumat înainte sau în timpul sarcinii și a crește șansele de a oferi bebelușului o dezvoltare sănătoasă.

Pentru mai multe informații despre programul Împreună fără Fum, detalii despre participare și beneficii, vă invităm să accesați site-ul următor: Împreună fără Fum.

Pe lângă avantajele participării, ai șansa de a câștiga periodic, prin tombola, și un marsupiu ergonomic ISARA.

Împreună  creștem sănătos! Copilașul tău și mediul înconjurător merită acest lucru. Fă pasul cel mare spre o viață mai sănătoasă și mai sigură. Renunț în Doi pentru viitor.

 

Share: